Stevner i vår, sommer og høst…

Mye av grunnlaget for å bli en god pistolskytter legges hjemme med tørrtrening og gjennom alle treningskveldene på banen i løpet av vinteren. Nå nærmer våren seg og med det utendørsstevnene. Dette er flotte begivenheter som vi oppfordrer alle våre medlemmer til å delta på.

Å delta på sitt første utendørs stevne kan virke skremmende for mange, men det er bare å «hoppe i det». Liker du pistolskyting vil du garantert bli enda mere hektet etter en dag i feltløypa. Her skytes det på ulike figurer, fra ulike stillinger (liggende, knestående og stående), med begge hender og med en hånd og fra mange ulike hold. Avstanden varierer fra 6-7 meter til 70 meter. Og ikke nok med det: det skytes mange ulike program (eller kaliber og type våpen). Er man heldig kan man i løpet av en dag skyte finfelt (.22 cal), grovfelt (minste tilatte kaliber er .32), militærfelt (minste tilatte kaliber 9mm), revolverfelt (må bruke revolver), spesialpistol og magnum 1 (minste tillatte kaliber er 357 mag).

For de som ikke har egne våpen kan man enten låne et våpen fra klubben (finfelt) eller spørre en av de andre i klubben om man kan få låne mere grovkalibret våpen. Dette forutsetter at eier er med stevnet eller at du selv har bæretillatelse til håndvåpen (og utlånserklæring fra eier).

Sesongen ser slik ut på teminlisten:

Kirkenes

 • 9. mai  Finpistol og grovpistol på utendørsbanen i Kirkenes (Vinterveiskaret)
 • 10. mai Hurtigpistol fin (.22), hurtigpistol grov (.32) og hurtigpistol militær (9 mm) Minste tillatte kaliber oppgitt i parantes

Vadsø

 • 23. mai  Finfelt og grovfelt på skytebanen i vadsø (Navarsvannet)
 • 24. mai  Militærfelt, revolverfelt og militærfelt

Kirkenes

 • 2. juni  Finpistol og grovpistol utendørsbanen i Kirkenes (tirsdag – ikke helg)

Vardø

 • 6. juni Finfelt og grovfelt på banen i Vardø (vest av flyplassen, nedenfor Domen). Det er spilt inn et ønske om at de også arrangerer militærfelt samme dag – men vi får se hva som hender 🙂

Kirkenes

 •  13. juni NAIS-fin
 • 14. juni NAIS-grov

Kirkenes

 • 4. august Hurtig revolver og hurtig spesialpistol (tirsdag – ikke helg)

Kirkenes

 • 8. august Finfelt, grovfelt, spesialfelt
 • 9. august Militærfelt og revolverfelt og spesialfelt

Vadsø

 • 23. august Finfelt, grovfelt, militærfelt

Som dere ser skulle det være noe for enhver smak. Spesielt gledelig er det at finnes mulighet til å skyte mange ulike program og disipliner. Det gjør sommersessongen enda mere spennende.

Da sees vi på banen!